Sigurni smo da mnogi od vas prvu jutarnu kafu prave sa vodom iz česme, ali ako želite da vam kafa bude ukusnija i zdravija, onda zaboravite na česmovaču...
Iako voda iz česme neće ugroziti vaš organizam i od nje se nećete razboleti, u njoj se nalazi štetni kamenac, kao i veća količina teških metala koji u vodu dospevaju od vodovodnih cevi kroz koje voda protiče. Ti metali takođe mogu da daju i specifičan ukus vodi koja može imati metalni i neprijatan ukus.
Mnogi smatraju da će prokuvavanjem vode ovo eliminisati, ali to nije slučaj i kamenac i metali ostaće zarobljeni u vodi. Zbog toga kafa koja je spremljena pomoću ove vode može imati čudan ukus. Zato najbolje svetske bariste i ljubitelji kafe savetuju da kafu pravite sa flaširanom, a najbolje sa filtriranom vodom. Ako imate filter za vodu, koristite ga da vašu vodu prečišćavate, a tu vodu koristite za pravljene kafe.
Videćete da će kafa biti mnogo ukusnija i da će više prijati vašem organizmu. Na tržištu postoji dosta bokala koji filtriraju vodu i koji nisu skupi, a koji će vam omogućiti da imate najčistiju vodu za piće.