1000 funti po ubodu: glumac dobio pozamašnu naknadu nakon korišćenja pravih pčela u filmskoj sceni

Glumci često idu u ekstremne situacije da bi uverljivo odigrali svoje uloge, ali ovaj slučaj možda nadmašuje sve ostale...

Horor filmovi su poznati po ikonografiji koja ostavlja trajan utisak u popularnoj kulturi. Možemo se setiti Sisi Spejsek u „Keri“, prekrivene krvlju na maturskoj večeri, ili Dženet Li kako vrišti pod tušem u Hičkokovom „Psihu“, i naravno, Džeka Nikolsona kako probija vrata u „Isijavanju“ i izgovara čuvenu rečenicu: „Evo Džonija!“

Jedna od scena koju nikada nećete zaboraviti, ako ste ljubitelj ovog žanra, jeste ona u kojoj se iz usta jednog od najsimboličnijih i najstrašnijih filmskih zlikovaca izliva roj pčela. Filmofili su verovatno već pogodili o kom filmu je reč, a za one koji nisu sigurni, govorimo o filmu Candyman iz 1992. godine, koji je režirao Bernard Rouz.

U filmu, u kom glume Toni Tod i Virdžinija Madsen, prati se priča o urbanom mitu koji se zove Candyman. Legenda kaže da, ako stanete pred ogledalo i pet puta izgovorite njegovo ime, dolazi kazna.

Radnja Candyman filma je sledeća: „Zaintrigirana lokalnim legendama, Helen istražuje mitove i sujeverja koja okružuju Candymana. Međutim, suočava se sa svojim najgorim košmarom kada počne niz ubistava.“

Ovaj kultni horor klasik, sa budžetom od samo 8-9 miliona dolara, postigao je ogroman uspeh na bioskopskim blagajnama, zaradivši preko 25 miliona dolara samo u Sjedinjenim Američkim Državama, prema podacima IMDB platforme.

Značajan deo uspeha može se pripisati posvećenosti glumaca.

Jedna od najupečatljivijih scena u filmu prikazuje Helen u skrovištu Candymana, gde se ona predaje njemu u zamenu za bebu koju je oteo. U sceni, Candyman otkriva krvavu šupljinu na grudima punu pčela koje se penju po Helen, dok se još više pčela izliva iz njegovih usta.

Užasavajuća scena postaje još jezivija kada saznamo da su pčele koje su korišćene bile stvarne. Umesto da koriste CGI, produkcija se odlučila za prave insekte, što je glumcu donelo veliku zaradu.

Toni Todov advokat uspeo je da izdejstvuje ugovor prema kojem bi Tod dobijao 1000 funti za svaki ubod pčele koji pretrpi. Razumno, zar ne? Verovatno bi većina nas tražila još više da bismo se uopšte našli u istoj sobi sa toliko pčela – kojih je, prema izveštajima, bilo čak 200.000.

Na kraju, Tod je bio uboden 27 puta, što znači da je zaradio neverovatnih 27.000 funti za tu scenu.

S obzirom na rizik, ovo je bila pristojna zarada za Tonija Toda. Sa druge strane, njegova koleginica Virdžinija Madsen, koja je smrtno alergična na pčele, morala je da ima tim bolničara u pripravnosti tokom snimanja, ali je, srećom, prošla bez uboda.

Zahvaljujući toj posvećenosti, scena u kojoj Tod rizikuje ubode ostaje jedna od najpoznatijih u istoriji horor žanra.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group