Evo zbog čega kafu ne treba da pravite sa česmovačom

Sigurni smo da mnogi od vas prvu jutarnu kafu prave sa vodom iz česme, ali ako želite da vam kafa bude ukusnija i zdravija, onda zaboravite na česmovaču...

Iako voda iz česme neće ugroziti vaš organizam i od nje se nećete razboleti, u njoj se nalazi štetni kamenac, kao i veća količina teških metala koji u vodu dospevaju od vodovodnih cevi kroz koje voda protiče. Ti metali takođe mogu da daju i specifičan ukus vodi koja može imati metalni i neprijatan ukus.

Mnogi smatraju da će prokuvavanjem vode ovo eliminisati, ali to nije slučaj i kamenac i metali ostaće zarobljeni u vodi. Zbog toga kafa koja je spremljena pomoću ove vode može imati čudan ukus. Zato najbolje svetske bariste i ljubitelji kafe savetuju da kafu pravite sa flaširanom, a najbolje sa filtriranom vodom. Ako imate filter za vodu, koristite ga da vašu vodu prečišćavate, a tu vodu koristite za pravljene kafe.

Videćete da će kafa biti mnogo ukusnija i da će više prijati vašem organizmu. Na tržištu postoji dosta bokala koji filtriraju vodu i koji nisu skupi, a koji će vam omogućiti da imate najčistiju vodu za piće.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group