I sa 49 godina, Dejvid Bekam striktno vodi računa o ishrani i ne zaboravlja na trening snage.
"Treniram jer to čini da se osećam dobro. Nadam se da mi pomaže i da izgledam dobro. I zabavno je", kaže Dejvid Bekam, bivši fudbaler i vlasnik Inter Majamija.
Bekam uskoro puni 50 godina, ali to ga ne sprečava da i dalje izgleda kao sportista, iako je profesionalnu karijeru završio pre više od decenije. Njegova dnevna rutina počinje ranom jutarnjom obavezom - buđenjem i odvoženjem ćerke u školu. Nakon toga se vraća kući, trenira i odlazi na posao. Za njega, treninzi su i dalje ključni, jer kako kaže, fitness "čini da se osećaš dobro i spremno za dan". Glavna motivacija mu je porodica i želja da bude dobar primer svojoj deci.
Bekam se sada više fokusira na izdržljivost i jačanje mišića, posebno leđa, jer je tokom fudbalske karijere imao problema sa tim delom tela. Njegova omiljena sprava za vežbanje nisu tegovi ili bučice, već horizontalna šipka. Koristi je za izvođenje vežbi za stomak i zgibove. "Obožavam zgibove, to je jedina sprava bez koje ne mogu da živim," priznaje Bekam.
Bekamova plejlista za teretanu
Prva pesma koju Bekam pušta tokom treninga je uvek od Marka Entonija, a zatim slede Džj Zi, Kanje Vest, Oejzis i malo Bobija Brauna. Na pitanje s kim bi voleo da trenira u istoj teretani, Bekam je odgovorio: "Muhamed Ali. On je inspiracija u sportskom svetu. Voleo bih da vidim kako izgleda njegov trening."
Ishrana
Bekam se smatra gurmanom i voli različitu hranu, ali je istovremeno i disciplinovan. Dozvoljava sebi "cheat meal" obrok - burger, pomfrit i čokoladu, ali sve u umerenim količinama. Omiljeni obrok mu je tradicionalni engleski "pie-and-mash" sa sosom od likera, dok najmanje voli paštrnak.
Njegova ishrana se tokom godina nije mnogo promenila. Ujutru jede ovsenu kašu sa bobicama i pije svoj dodatak IM8 Health. Posle treninga, uvek pravi proteinski šejk sa malo kreatina, kokosovom vodom, ledom, dve banane i bademima. Glavni izvor proteina su mu srednje pečen biftek ili kvalitetna pileća prsa.
Zanimljivo je da većinu obroka u porodici Bekam priprema upravo Dejvid. "Ljubav prema kuvanju nasledio sam od mame. Uvek sam kuvao kod kuće s njom, a kada sam se preselio u Mančester, proveo sam dve-tri godine učeći da kuvam. To me vraćalo u detinjstvo," priznaje on.