Odnedavno, pojavile su se velike glasine koje okružuju „antiinflamatorne dijete“, ili hranu koja stvara manje upalne efekte u našim telima...
Najprominentniji primer ovih načina za zdraviji i mršaviji život, definitivno dolazi u vidu superstriktne dijete koju navodno prati Tom Brejdi, a ona zabranjuje, između ostalog, pečurke i velebilje, koje određeni ljudi smatraju veoma inflamatornim. Međutim, upale u telu, zaista mogu predstavljati veliku brigu, a dodatno, sada zasigurno znamo da određene namirnice utiču na njihovu pojavu.
Da li možemo jesti takvu hranu? Odgovor je da i ne, ali je posebno važno zapamtiti da je upala u telu retko kada loša stvar. U suštini, ne postoje dva različita tipa inflamacije, mogu se pojaviti akutna, koja je vašem telu normalan i zdrav odgovor na posebnu povredu ili bolest, i hronična, koja se odražava dužim trajanjem, a može trajati nedeljama, mesecima ili godinama.
Predstavljamo vam pet namirnica koje ni u jednom slučaju ne mogu izazvati bilo kakve upalne efekte i potpuno su dobre po naše zdravlje.